Basisschool Westwoud, Veldzichtstraat 17, 2381 BT Zoeterwoude. tel: 071 5801505 - email:
westwoud@scoleiden.nl

maandag 19 december 2011

Collecte

Zoals u eerder ook al in de weekbrief en in de krant heeft kunnen lezen, zal aan de komende kerstgroet een collecte voor Serious Request verbonden zijn. Daarbij willen we wel benadrukken dat het écht eenmalig is en dat we absoluut niet dwingend willen collecteren. De nadruk komt op de wens te liggen: WIJ staan stil bij de moeders en dus ook de kinderen in oorlogsgebieden en we doen er alles aan om er voor te zorgen dat zij een betere toekomst krijgen... Dat doen we door verschillende acties. Vervolgens worden de mensen gevraagd of zij ons daarbij willen helpen. We zullen benadrukken naar de kinderen dat dit géén verplichting is en dat zij niet teleurgesteld moeten zijn als men niet wil of kan geven.Mensen worden via zoveel wegen al om een bijdrage gevraagd tenslotte!
 
We zijn ons bewust van het feit dat dit niet helemaal aansluit bij de kerstgroet zoals we hem al jaren doen, maar hebben toch besloten het voor deze speciale gelegenheid voor één keer anders te doen. Het glazen huis zal nooit meer zo dicht bij staan en we voelen ons verbonden met het doel van dit jaar.
We merken bij de leerlingen een grote betrokkenheid en zijn daar ook trots op.
 
In de brief die meegaat naar de begeleidende ouders staat dit nogmaals beschreven. Ook hoe het over te brengen aan de mensen. Zij moeten vooral niet het idee krijgen dat we hier een gewoonte van maken. Volgend jaar is de kerstgroet weer gewoon alleen een wens!

ps: uiteraard hebben we een collectevergunning aangevraagd én gekregen van de gemeente Zoeterwoude. De begeleidende ouders krijgen een kopie van de vergunning mee.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten